Food Porn

Korean Mango Bingsu

4/13/2017 06:59:00 PM


Aku kalau dalam sebulan tak makan benda ni memang tak sah. Ni macam makanan rutin setiap bulan. Nama diberi Korean Mango Bingsu. Sedapnya alahai. Speechless. No words.  Ais dia memang halus. Cair dimulut orang kata. Aku tak tau dia pakai mesin apa sampai halus gitu sekali. Dia susun mangga dulu sebelah bawah mangkuk pastu baru letak ais halus tu. Susun lagi mangga kat tepi-tepi. Pastu tuang susu pekat sikit atas ais last sekali 1 scoop aiskrim mangga. Perghhh..pikir jer pun dah menggugat ketenteraman. Haha. Kalau korang datang johor silalah pergi cuba bingsu kat sini. Ni lah antara makanan sedap yang korang boleh cuba sekitar johor. Nama kedai Ice Age Dessert Cafe kat bukit indah, alamatnya No 12 Jalan Bestari 6/2 Bukit Indah Johor.

P/S : Korang kalau datang berdua atau bertiga sila order 1 je yer sebab portion agak besar. Just for your info Korean Mango Bingsu ni dia serve 5 kali je sehari sebab kuantiti mangga yang dia pakai bagi setiap hidangan sangat banyak. Perut korang akan bloated dengan mangga je. Haha.

Self Therapy

Watson`s Facial Mask Promo

4/02/2017 10:59:00 PM


Memandangkan facial mask aku dah semakin susut dalam drawer, dan memandangkan Watson`s punya sale memang mengundang aku untuk membazir, akhirnya aku pun belilah facial mask flavour tangerine dan green tea ni. Flavour kauuuu.. haha.. Cerita pembaziran bermula bila aku memang dah pasang niat nak ke Watson`s, kebetulan waktu lunch hour tadi kawan aku ajak pergi kedai Petshop dan lagi sekali kebetulan sebelah tu ada tesco, kami pun singgahlah ke tesco lepas selesai ke Petshop. Aku pun ambik kesempatan ke Watson`s nak menambah inventori facial mask yang dah semakin susut kat rumah. Rupa-rupanya Watson`s buat sale. Beli 1 kotak facial mask Jenama SEP ni free 1 kotak jenama yang sama tapi boleh ambik flavour lain dengan harga RM 24.90 lebih kurang. Aku pun dengan ringan tangan gapailah 2 kotak facial mask jenama SEP flavour tangerine dan green tea. Setiap jenis facial mask ada function tersendiri contohnya macam yang aku ambik ni tangerine untuk brightening dan green tea untuk soothing. So, aku nasihatkan korang ambiklah mana yang korang rasa perlu untuk kulit korang. Setiap kotak facial mask standard memang ada 5 pieces. So dalam erti kata lain aku dapat 10 pieces dengan harga RM 24.90. Penjimatan super! Dah cuba pakai 1 flavour tangerine tadi and the result was superb! Compare to facial mask Face Shop aku prefer SEP ni sebab bila aku pakai jenama Face Shop aku jadi pening kepala. Bau dia kuat! SEP ni bau dia soft dan tak pening kepala. So, lepas ni memang inilah yang aku akan guna. Hihuhihuhihu....

Hadiah

Wireless Charger Hadiah Dari Samsung

4/01/2017 10:10:00 PM



"Auntie.. Auntie.." terkedek-kedek Darwisy lari datang kat aku yang tengah elok baring atas sofa ruang tamu rumah. Tiba-tiba dia hulur barang kat aku. Elok lagi bersampul dalam plastik GDex. Aku belek-belek sampul nak pastikan memang barang aku. "Kepada : Nurulazlin Binti .........................". Hah betullah tu. Terdetik dalam hati, siapa pulak hantar barang kat aku ni. Daripada siapa tak nampak pulak since dia lipat kertas tu kedalam. Aku koyakkan dan buka, tadaaaaaaaaa.....Rupanya barang yang aku tunggu sejak sebulan lepas tapi tak kunjung tiba. Lama menunggu tu sampai dah tak ingat pasal barang ni. Haha. Wireless charger dari samsung. Cerita sebenar bermula waktu salah sorang kawan tempat kerja aku ni asyik berbual pasal Samsung Pay ada buat contest. Beli barang guna Samsung Pay 2 kali then beberapa orang terawal akan dapat Wireless charger ni percuma. Mula-mula malas jugak nak join sebab tak confident boleh dapat. Dan nak jadi cerita kawan aku tu beli barang kali kedua pakai Samsung Pay terus dia keluar notification "Congratulations........................." adalah lagi yang ditulis kat belakang ayat tu. Tiba-tiba aku rasa why don`t I give a try, memandangkan henpon aku ni boleh guna Samsung Pay dan kawan aku sorang ni macam senang je dapat. Aku pun purchase lah barang pertama guna Samsung Pay. Lepas 1 transaction. Dia bagi notification suruh buat 1 lagi transaction. Lepas 2 minit aku beli lagi 1 barang. Sekali transaction tu dia tak kira. Aku dah gabra. Ah sudah. Tipu ke ape ni? Rupanya kawan aku cakap, lagi sejam cuba lagi sekali. Waktu transaction kedua tak boleh dekat. Aku pun cuba lagi sekali sejam kemudian. Terus dia keluar "Congratulations............................." Perghh. Berbunga sekejap hati ni. Rasa macam nak nyanyi lagu hindustan golek-golek tengah padang. Sampailah semalam barang ni baru sampai. Puas hati rasanya. Kalau nak beli memang tak lah. Alhamdulillah. Yay! Thank You Samsung! 😘
Sekian untuk harini.

Followers

Like my page on Facebook